circolore header content

Een ernstige ziekte of ongeluk doet veel met je. Niet alleen lichamelijk maar ook mentaal en sociaal. Je hebt een hele intensieve tijd achter de rug. Wat waarde heeft in je leven, in je werk, kan veranderd zijn. Vaak kom je pas echt aan verwerking toe wanneer het fysiek beter gaat. En dit is tevens de periode dat je ook weer begint met werken. Alles bij elkaar best veel, maar het doel is duidelijk: je werk en leven weer op de rit krijgen op een manier die bij jou past.

Tijdens het proces van een ernstige ziekte zijn er grofweg 5 gebieden die veel van je vragen:
A. Het bericht: verwerken van de klap
B. Medische informatie verwerken en keuzes maken in de behandeling
C. Behandeling en eventueel operatie
D. Reacties en (al dan niet) ondersteuning van de mensen om je heen
E. Een ander leven: leren leven met je ziekte of kansen of recidive; welke levenswaarden staan nu op de voorgrond; hoe sta je in je werk?

Bij een ongeluk spelen dezelfde soort gebieden. Wel is het moment van "ik heb het overleefd" veel duidelijker. Omdat je zo bezig was met herstellen en overleven heb je vaak niet de ruimte gehad om het een en ander goed te verwerken.

Dit kan leiden tot een aantal extra wensen naast de praktische re-integratie waarbij wordt gekeken naar opbouw in uren, taken etcetera.
Bijvoorbeeld:

  • tijd en aandacht nodig hebben voor verwerking, zodat je vervolgens makkelijker en beter kunt werken;
  • efficiënt omgaan met je energie, beter in je vel komen, want je bent er nog niet helemaal;
  • het gebeurde zet ook aan tot nadenken: wat is nu belangrijk in mijn leven?En wat betekent dat voor mijn werk?

Wat is jouw specifieke wens bij re-integratie?

Circolore ondersteunt door passende begeleidingstrajecten bij terugkeer naar werk na een ernstige ziekte of ongeluk. Met meer dan 10 jaar ervaring als coach en lichaamsgericht therapeut kan Helena Kwaaitaal van Circolore echt iets voor je betekenen.

Een traject bestaat, afhankelijk van de vraag en de situatie, uit drie modules waaruit gekozen kan worden:

A. Basis module: Verwerking

Doel: het gebeurde emotioneel en mentaal een plek geven
over-activatie in het lichaam loslaten zodat je stevig-ontspannen aanwezig kan zijn
leren jezelf te reguleren bij spanning, onrust en emotionele stress

De start bestaat uit een kennismaking/intakegesprek en het opstellen van een offerte.
Na afloop van het traject voel je je mentaal, emotioneel en fysiek een stuk steviger!
Je krijgt eenvoudige uitleg mee op papier en zelfhulptools voor in de praktijk.

De begeleiding is gebaseerd op specialistische kennis van en opleiding in Somatic Experiencing. Dit is een psychosomatische methode voor het verwerken van schokkende gebeurtenissen en trauma. Deze is ontwikkelt door Peter Levine en wordt al in meer dan 11 landen succesvol toegepast.

Schokkende gebeurtenissen, zoals een ernstige ziekte of ongeluk, zetten zich gemakkelijk vast door over-activatie in het zenuwstelsel en lichaam. dit leidt vaak tot stress symptomen zoals onrust, over-alert-zijn, moeilijk slapen, weinig energie, slap voelen, afwezig, afgevlakte gevoelens of juist plotselinge woede of paniek.

Daarom is een geïntegreerde benadering nodig waarbij zowel aandacht is voor het loslaten van de over-activatie in het lichaam als de gevoelens te verwerken die bij zo’n intensieve periode horen.

B. Werk module: Actieve coaching over de werksituatie

Na het volgen van de basismodule krijgt de werkmodule een hoger rendement.We bekijken wat nodig is en formeleren doelen zodat je op je werk goed en naar tevredenheid kan functioneren.

De begeleiding is gebaseerd op ruime ervaring als coach en trainer op het gebied van communicatie en persoonlijke effectiviteit.

C. Bezinningsmodule: Levens-loop-baan

Behoefte aan een pas op de plaats om eens naar je Levens-loop-baan te kijken?
Wat zijn nu je kernwaarden over werk en leven? En wat betekent dat voor je levenskoers?

De begeleiding is gebaseerd op ervaring als coach bij loopbaan- en bezinningsvragen.

Interesse of vragen? Neem contact op!

Talenten en levens-loop-baan

Loopbaan als levenspad

Qua loopbaan sta je diverse keren op kruispunten, vaak  ingeleid door gebeurtenissen met impact: vervelende arbeidsverhoudingen en reorganisatie of juist enorme carrierekansen, overspannenheid en/of de hoogte- en dieptepunten in je privéleven.

Lees meer

Overspannenheid: herstel en transformatie

Herstel bij overspannenheid en ziekte is meer dan fysiek opknappen en een actieplan voor re-integratie. Je wordt geconfronteerd met thema's als kwetsbaarheid versus kracht, afhankelijkheid versus onafhankelijkheid, keuzes maken en hoe contact te onderhouden met je omgeving.

Lees meer

Snelle en/of intensieve verdiepingsslag

Voor mensen die voelen en weten: het tijd om met mezelf aan de slag te gaan! Je wilt af van herhalende issues, cirkelende gedachten en ongemakkelijke gevoelens. Er is het een en ander voorgevallen en je kiest nu om een verdiepingsslag aan te gaan.

Lees meer

Schokkende gebeurtenissen

Schokkende of traumatische gebeurtenissen rammelen je door elkaar.

Circolore begeleidt bij het verwerken waarbij aandacht is voor overmatig opgeslagen stress in het lichaam, emoties, concusies en betekenisgeving. DIt is op basis van Somatic Experiencing.

Lees meer

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze website geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.