circolore header content

IMG 8337JPG gesneden

Mijn naam is Helena Kwaaitaal.

De eerste loopbaanstap na mijn afstuderen ging niet om een baan. Mijn eerste stap bestond uit de keuze om aan mezelf te werken voordat ik aan mijn eerste officiële baan zou beginnen. Ik liep tegen gevoelens aan die ik niet kon plaatsen en was op zoek naar mijn ‘tribe’: bij wie en welke groep voel ik mij thuis? Ik koos voor verdieping in mezelf, helen en tijd nemen om koers te bepalen. Ik had nooit gedacht dat ruim dertig jaar later dit mijn expertise zou worden.

Er zijn vele manieren om aan jezelf te werken. Vanuit een logisch, waarschijnlijk intuïtief weten, dat had ik toen nog niet in de gaten, koos ik voor lichaamsgerichte therapie. Lichaam en geest zijn toch immers met elkaar verbonden? Inmiddels zeg ik: Lichaam, geest en ziel zijn met elkaar verbonden. We zijn meer dan ons lichaam, denken, voelen en gedrag.

Na aantal intensieve fulltime maanden was al het  proceswerk genoeg. Ik ging integreren in het werkende leven en vanuit mijn achtergrond was dit communicatie en opleiden. Ondertussen bleef persoonlijke ontwikkeling mijn hobby en bracht me uiteindelijk naar een uitgebreide vierjarige (lichaamsgerichte) therapiepopleiding. Op de vraag of partner wilde worden in een gepassioneerd bedrijf dat op geheel eigen wijze trainers en coaches opleidde, zei ik meteen ‘ja’. Wat een geweldige tijd was dat: een opleiding professioneel en creatief vormgeven volledig volgens onze eigen visie.

Na succesvolle wittebroodsjaren volgden natuurlijk ook tegenslagen, doorploeteren en een langzaam uit elkaar groeien. Begrijpelijk voor mensen in ontwikkeling tussen de 35 en 42 jaar. Daar heeft niemand schuld aan; het was de opmaat naar de midlife periode en dat kun je van te voren niet overzien. Bij mij uitte zich dat in een gevoel van vastzitten in mijn eigen fantastische bedrijf. Zag ik mezelf dit nog x jaar doen? Vond ik het zo leuk om directeur - HR-manager- markerteer en nog meer in één te zijn? Als ik eerlijk was had ik behoefte aan een aantal maanden sabbatical. Die kwam anders dan gedacht: in de vorm van een burn-out en een confrontatie met de medepartners. Ik verliet abrupt het bedrijf waar ik met hart en ziel zoveel aan had gegeven. Een pijnlijke, intensieve en zoekende tijd volgde mét een gevoel van opluchting, vrijheid en een leven dat weer voor me open lag.

Zo keerde terug naar dat waar ik het meeste van houd: mensen begeleiden en ruimte hebben voor de (levens)kunstenaar in mij. In 2007 startte ik met nieuw bedrijf: Circolore. Circolore staat voor cirkel en kleur. Oftewel verbinding met jezelf, anderen, het grote geheel EN je eigen kleur, vorm en koers in aanbrengen. 'I help people to connect so they can add to the world', zei ik ooit toen iemand mij vroeg: wat doe je? Deze oneliner dekt de missie van mijn bedrijf en kan op verschillende manieren in vulling krijgen tijdens begeleidingstrajecten.

15 jaar later, in 2022, sudderde een nieuw verlangen om er tussen uit te gaan. Wie ben ik als ik niemand hoef te begeleiden, hoef te helpen en niet hoef te presteren? Inmiddels kon ik goed luisteren naar mijn onderstroom die telkens fluisterde: sabattical... What the heck dacht ik tijdens een vakantie in Portugal, hoezo nog langer wachten? Wanneer kan ik weg en hoe lang? Een half jaar later zat ik met een netjes afgebouwde praktijk in Zuid Frankrijk. Alleen. Niets moeten, alles mogen en in het moment doen waar ik zin in heb. Herbronnen voor de komende 10 werkjaren tot aan mijn pensioen.

Inmiddels ben ik terug. Bekrachtigd tijdens uren lange wandelingen om te zijn wie ik ben op dit moment in mijn leven. Een eigen – wijze – liefdevolle vrouw en professional die anderen helpt te verdiepen, helen en koers bepalen.

 IMG 20220210 WA0016

 

 

Wat kenmerkt mijn werkwijze?

Qua begeleiding ontwikkelde ik door de jaren heen een speciale werkwijze. Deze richt zich zowel op het emotionele, mentale, fysieke en zingevingsniveau als op gedrag en praktijk. In mijn begeleiding stimuleer ik tot zelfonderzoek en houd ik helder de spiegel voor binnen de context van werk of persoonlijk leven. Ik gebruik hierbij mijn deskundigheid, intuïtie, creativiteit en liefde. In combinatie met een didactische achtergrond leidt mijn intensieve persoonlijke aanpak tot goede resultaten in de dagelijkse praktijk.

Visie

Uitdagingen
Of je nu wilt of niet: ieder mens komt uitdagingen en confrontaties tegen in het leven. Als je ze oppakt, ontwikkel je steeds verder. Circolore ondersteunt je inzicht te krijgen, te verdiepen, te helen en vanuit je kern koers te bepalen in je werk en leven.

Licht en schaduw
Niemand is perfect. Wij zijn allemaal mensen met mooie en minder mooie kanten, met kracht en kwetsbaarheid. Niet gewaardeerde eigenschappen komen juist uit de schaduw en verliezen hun negatieve werking, als je ze onder ogen ziet en onderzoekt. Circolore staat je graag bij in deze ontwikkeling, want het is zonde als je kwaliteiten en potentie niet volledig uit de verf komen.

Resultaten
Een innerlijke weg heeft (vroeg of laat) resultaat in de praktijk. Het tot stand komen van resultaten gaat op een yange manier met doelen, actieplannen en volharden. En resultaten ontstaan ook op een yinne manier: contacthoudend met en vertrouwend op de eigen levensstroom en 'toevalligheden' die op je pad komen. Bij Circolore werken we met beide manieren.

Persoonlijk leiderschap
Het maakt niet uit wat jouw plek is in deze wereld of welk werk je hebt: Ieder van ons heeft eigen talenten en passies én een innerlijke oproep om daar iets mee te doen. Dit vraagt om initiatief, moed om je jezelf onder ogen te zien, aandacht om je wonden te helen en het lef om de reis van de held te bewandelen.

Waardering
Er bestaat een complete wereld voorbij goed of fout. Circolore stimuleert je om vanuit compassie bewust te worden van je denken, voelen en handelen en met hart en ziel te leven.

Ontmoeting
Je bent niet alleen. Er lopen vele reizigers met je mee. Ieder op zijn eigen weg, in een eigen tempo en vaak met dezelfde thema’s. Circolore is een ontmoetingsplaats voor jou en alle mede-reizigers.

Ben je benieuwd wat anderen over mij zeggen? Hier kun je een aantal referenties lezen.

Voel je vrij om nader kennis te maken!

 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze website geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.