circolore header content

IMG 8337JPG gesneden

Mijn naam is Helena Kwaaitaal. Sinds 1991 ben ik aktief als trainer/coach en vanaf 2006 als lichaamsgeoriënteerd analytisch therapeut

Mijn trainersopleiding volgde ik aan de Universiteit Wageningen. Vervolgens werkte ik bij een vakbond voor overheidspersoneel en als freelance trainer/coach in het bedrijfsleven, bij de overheid en gezondheidszorg. Als mede-oprichter van KB&K  leidde ik tot 2006 vele trainers en coaches op in de éénjarige post-HBO registeropleiding ‘Trainen/coachen met hart en ziel’. Qua coaching begeleid ik momenteel vooral burnout / re-integratietrajecten. Mensen kunnen ook bij mij terecht voor kortdurende loopbaantrajecten met behulp van CareerStory Interview of Intodrives drijfverenscan. Hiervoor haalde ik de benodigde opleidingen.

In 2006 haalde ik mijn diploma voor lichaamsgerichte therapie: Certified Bio-enetic Analytic Therapist (CBT). In 2010 het ECP diploma (European Certificate for Psychotherapy). In 2013 sloot ik de driejarige kopstudie lichaamsgerichte traumabegeleiding af (Somatic Experiencing). Sindsdien heb ik mij op therapeutisch vlak verder gespecialiseerd in lichaamsgerichte trauma verwerking en stresshantering.

Vanaf 2007 kreeg Circolore vorm en ik geniet van het werken in de range van therapie-coaching-training met ruime aandacht voor zingeving (levens-loop-baan).Aangekomen in de tweede levenshelft is mijn midlifediamant goed gaan stralen: ik help te verdiepen, te helen en koers te bepalen bij belangrijke levensovergangen.

Ik ben geregistreerd NOBCO coach (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches) en geregistreerd lichaamsgeoriënteerd analytisch therapeut, aangesloten bij de SBLP en RBCZ.

Wat kenmerkt mijn werkwijze?

Qua begeleiding ontwikkelde ik door de jaren heen een speciale werkwijze. Deze richt zich zowel op het emotionele, mentale, fysieke en zingevingsniveau als op gedrag en praktijk. In mijn begeleiding stimuleer ik tot zelfonderzoek en houd ik helder de spiegel voor binnen de context van werk of persoonlijk leven. Ik gebruik hierbij mijn deskundigheid, intuïtie, creativiteit en liefde. In combinatie met een didactische achtergrond leidt mijn intensieve persoonlijke aanpak tot goede resultaten in de dagelijkse praktijk.

Visie

Uitdagingen
Of je nu wilt of niet: ieder mens komt uitdagingen en confrontaties tegen in het leven. Als je ze oppakt, ontwikkel je steeds verder. Circolore ondersteunt je inzicht te krijgen, te verdiepen, te helen en vanuit je kern koers te bepalen in je werk en leven.

Licht en schaduw
Niemand is perfect. Wij zijn allemaal mensen met mooie en minder mooie kanten, met kracht en kwetsbaarheid. Niet gewaardeerde eigenschappen komen juist uit de schaduw en verliezen hun negatieve werking, als je ze onder ogen ziet en onderzoekt. Circolore staat je graag bij in deze ontwikkeling, want het is zonde als je kwaliteiten en potentie niet volledig uit de verf komen.

Resultaten
Een innerlijke weg heeft (vroeg of laat) resultaat in de praktijk. Het tot stand komen van resultaten gaat op een yange manier met doelen, actieplannen en volharden. En resultaten ontstaan ook op een yinne manier: contacthoudend met en vertrouwend op de eigen levensstroom en 'toevalligheden' die op je pad komen. Bij Circolore werken we met beide manieren.

Persoonlijk leiderschap
Het maakt niet uit wat jouw plek is in deze wereld of welk werk je hebt: Ieder van ons heeft eigen talenten en passies én een innerlijke oproep om daar iets mee te doen. Dit vraagt om initiatief, moed om je jezelf onder ogen te zien, aandacht om je wonden te helen en het lef om de reis van de held te bewandelen.

Waardering
Er bestaat een complete wereld voorbij goed of fout. Circolore stimuleert je om vanuit compassie bewust te worden van je denken, voelen en handelen en met hart en ziel te leven.

Ontmoeting
Je bent niet alleen. Er lopen vele reizigers met je mee. Ieder op zijn eigen weg, in een eigen tempo en vaak met dezelfde thema’s. Circolore is een ontmoetingsplaats voor jou en alle mede-reizigers.

Voel je vrij om nader kennis te maken! Vanuit expertise, creativiteit en betrokkenheid denkt Circolore met je mee zodat jij (en je organisatie) merkbaar resultaat zal bereiken.

 

 

Talenten en levens-loop-baan

Loopbaan als levenspad

Qua loopbaan sta je diverse keren op kruispunten, vaak  ingeleid door gebeurtenissen met impact: vervelende arbeidsverhoudingen en reorganisatie of juist enorme carrierekansen, overspannenheid en/of de hoogte- en dieptepunten in je privéleven.

Lees meer

Overspannenheid: herstel en transformatie

Herstel bij overspannenheid en ziekte is meer dan fysiek opknappen en een actieplan voor re-integratie. Je wordt geconfronteerd met thema's als kwetsbaarheid versus kracht, afhankelijkheid versus onafhankelijkheid, keuzes maken en hoe contact te onderhouden met je omgeving.

Lees meer

Snelle en/of intensieve verdiepingsslag

Voor mensen die voelen en weten: het tijd om met mezelf aan de slag te gaan! Je wilt af van herhalende issues, cirkelende gedachten en ongemakkelijke gevoelens. Er is het een en ander voorgevallen en je kiest nu om een verdiepingsslag aan te gaan.

Lees meer

Schokkende gebeurtenissen

Schokkende of traumatische gebeurtenissen rammelen je door elkaar.

Circolore begeleidt bij het verwerken waarbij aandacht is voor overmatig opgeslagen stress in het lichaam, emoties, concusies en betekenisgeving. DIt is op basis van Somatic Experiencing.

Lees meer

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze website geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.