circolore header content

dilemmacoaching300

Je komt er niet uit: welke keuze ga je maken? Je weet wat je wilt maar twijfelt wat werkelijk te doen. Grote kans dat je worstelt met een persoonlijk dilemma zoals:

 

  • Word ik leidinggevende of specialiseer ik mij verder als professional?
  • Kies ik voor carrière of voor kinderen?
  • Verhuis ik of blijf ik op mijn stek?
  • Investeer ik in deze samenwerking of vertrek ik?

Kies je voor het één, dan ervaar je dat je iets wezenlijks van 'het ánder' laat liggen. Kies je voor het ánder, dan knelt het omdat je iets van dat éne mist. Wat te doen?

Met hulp van een dilemmacoach onderzoek en doorleef je jouw dilemma om tot een bevredigend antwoord te komen.

 

Wat zeggen deelnemers die dilemmacoaching volgden bij Circolore?

"Wanneer je je open wilt opstellen moet je dit beslist doen. Het brengt de gevoelskant dichterbij en er zitten hele leuke creatieve stappen in."
"Ik heb een handvat om met dilemma's aan de slag te gaan."
"Het is goed om naar de laag onder de laag te gaan, hierdoor wordt het meer een levensthematraining dan alleen een dilemmatraining."

Doelgroep
Je loopt al enige tijd tegen een dilemma aan en komt daar zelf moeilijk uit.

Resultaat
Na dilemmacoaching:

beheers je de vijf-stappen-dilemmamethode en kan je deze op jezelf toepassen
ken je op grondige wijze de twee polen van je persoonlijke dilemma, inclusief de bijbehorende productieve en verstorende kant
herken je de dynamiek van het dilemma in het dagelijks leven
heb je een weg gevonden om met je dilemma om te gaan.

Inhoud
Je brengt een persoonlijk dilemma in waar je vervolgens mee aan de slag gaat. Je doorloopt in een volledig op jou afgestemd coachingtraject de vijf-stappen-dilemmamethode :

Stap 1: beschrijven van de concrete situatie met het huidige dilemma
Stap 2: helder krijgen van de onderliggende polariteit
Stap 3: intensief onderzoek van de beide polen
Stap 4: doorleven van je dilemma
Stap 5: integratie in de dagelijkse praktijk

Werkwijze
Tijdens de coaching werk je intensief aan je persoonlijke dilemma. Je beziet en ervaart elke stap vanuit de invalshoeken denken, voelen, lichamelijke impact en handelen. De coach gebruikt specifiek op jou afgestemde innovatieve werkvormen die je verder brengen in je vraagstuk. Tussen de coachingbijeenkomsten in krijg je opdrachten om het dilemma verder uit te diepen in de praktijk.

Het coachingtraject
Dilemmacoaching is een traject van twee tot vijf bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst duurt 1,5 uur. De daar op volgende bijeenkomsten 1 uur.

Startgesprek
Het startgesprek is tevens de eerste werkbijeenkomst. Naast de kennismaking verkennen de coach en gecoachte de polen van het dilemma. Na het startgesprek geven de gecoachte en coach een ‘go’ of ‘no-go’ voor de rest van het traject.

Traject
In de daaropvolgende bijeenkomsten werk je verder aan je dilemma volgens de vijf-stappen-methode. Het aantal bijeenkomsten is afhankelijk van je vorderingen in het onderzoeken, doorleven, maar ook van het komen tot een oplossing waarmee je uit de voeten kunt.

Afsluiting

Tijdens de laatste bijeenkomst is ruimte ingelast voor een korte afsluitende evaluatie.

Meer informatie
Neem voor meer informatie of een oriënterend gesprek contact opnemen met Helena Kwaaitaal.
Het is ook mogelijk om in een workshop Omgaan met dilemma's te volgen.

Tot Slot
Over de ontwikkelde methode dilemmacoaching schreef Helena Kwaaitaal een artikel in The International Journal of Mentoring and Coaching. Working with dilemmas: An integral Five-step Approach(Volume X, Issue 2, december 2012)
Interesse? Neem contact op voor ontvangst van het artikel.

Behoefte aan verdiepingsmomenten? Ontvang inspiratie en praktische tips.

Schrijf je in voor de E-zine (6 keer per jaar) en ontvang gratis de vierdelige serie: Leef je boven je macht of onder je kracht?

Talenten en levens-loop-baan

Loopbaan als levenspad

Qua loopbaan sta je diverse keren op kruispunten, vaak  ingeleid door gebeurtenissen met impact: vervelende arbeidsverhoudingen en reorganisatie of juist enorme carrierekansen, overspannenheid en/of de hoogte- en dieptepunten in je privéleven.

Lees meer

Overspannenheid: herstel en transformatie

Herstel bij overspannenheid en ziekte is meer dan fysiek opknappen en een actieplan voor re-integratie. Je wordt geconfronteerd met thema's als kwetsbaarheid versus kracht, afhankelijkheid versus onafhankelijkheid, keuzes maken en hoe contact te onderhouden met je omgeving.

Lees meer

Snelle en/of intensieve verdiepingsslag

Voor mensen die voelen en weten: het tijd om met mezelf aan de slag te gaan! Je wilt af van herhalende issues, cirkelende gedachten en ongemakkelijke gevoelens. Er is het een en ander voorgevallen en je kiest nu om een verdiepingsslag aan te gaan.

Lees meer

Schokkende gebeurtenissen

Schokkende of traumatische gebeurtenissen rammelen je door elkaar.

Circolore begeleidt bij het verwerken waarbij aandacht is voor overmatig opgeslagen stress in het lichaam, emoties, concusies en betekenisgeving. DIt is op basis van Somatic Experiencing.

Lees meer

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze website geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.