circolore header content

CareerStoryInterview1

Jij bent de held(in) in je eigen loopbaan- en levensverhaal. Wat is de rode draad?

 Career Story Interview: Kort en krachtig naar de kern  

  • Ben je bezig een hoofdstuk in je carrière / leven af te sluiten om een volgende stap te zetten?
  • Heb je het idee dat je van de rode draad in je eigen loopbaanverhaal bent losgeraakt?
  • Ervaar je een impasse of blokkade in je loopbaan? Wil je dit begrijpen en richting krijgen voor de volgende stap?
  • Sta je voor keuzes en wil je in korte tijd achterhalen welke koers bij je past?

Dan is het Career Story Interview een goede methode!

Na afloop van dit korte coachingtraject  is je perspectief verhelderd. Je ontvangt een samenvatting in de vorm van een “levensportret” en weet wat je volgende stap is.

In het Career Story Interview ben jij zowel de verteller als de hoofdrolspeler in je eigen loopbaanverhaal. Met behulp van vragen over “toen en nu” wordt je verhaal duidelijk. We zien samenhang en verbindingen en gaandeweg tekent jouw loopbaanverhaal zich af en ontdek je de contouren van  je nieuwe hoofdstuk. Tevens realiseer je dat je al heel lang je drijfveren bij je hebt en op een dieper niveau je eigen antwoorden al weet. De methode is ontwikkeld door Savickas.

Career Story Interview is naast loopbaanvragen ook geschikt bij levensvragen.

Reactie van coachees

"Helena heeft een fijne, heldere en ongedwongen manier van coachen. Ze voelt goed aan wat nodig is in het gesprek en weet met heldere bewoordingen een licht te schijnen op het persoonlijk zoekproces. Ze helpt je dit professioneel te koppelen aan je positie op de arbeidsmarkt en voor jou passende en pragmatische vervolgstappen" Petra, adviseur, deelgenomen aan Subsidieadviestraject NL leert door.

"Ik heb mijn traject via het ‘Career Story Interview’ gedaan, voor mij een hele fijne methode. Helena kan feilloos de belangrijke hoofdpunten en rode draden er uit halen en deze terug te geven. Ze begeleidt daarnaast bij loslatings- en losmakingsprocessen. Ik ben zeer dankbaar voor haar coaching." Annelyn, coach, deelgenomen aan Subsidietraject Ontwikkeladvies 45+

"Helena heeft mij gecoacht bij de ontwikkeling van een nieuw product in mijn onderneming. Hoewel m'n verstand ingaf dat het een succes zou worden, hield iets me tegen. Middels de Careerstory Interview methode hebben we samen onderzocht welke blokkade er op m'n nieuwe project zat. Het bleek inderdaad een heftige en grote blokkade te zijn, die met Helena's hulp niet langer actief is. Snel, relatief gemakkelijk en vooral: heel erg effectief. Helena is helder, vriendelijk, begripvol en ook op een zachte manier heel sterk, waardoor het veilig was om onder haar leiding echt grote stappen te zetten. Een topcoach dus. Ik ben superblij met deze ervaring en beveel haar van harte aan!" Tessa, ondernemer , deelgenomen aan Subsidietraject Ontwikkeladvies 45+

“Ik was aangenaam verrast hoe Helena mij met deze methode in zo’n korte tijd inzicht heeft gegeven in de sleutelfactoren voor het uitstippelen van de koers van mijn loopbaan. De gesprekken liepen vlot en prettig, de rapportage was helder.” Erik, ondernemer

“Mijn hulpvraag was: wat past mij nu op werkgebied vanuit een gezonde balans tussen rust en uitdaging? Het interview met 5 gerichte vragen gaven me bewustzijn en werkte meteen heel krachtig door. Er ontstond een motto dat me nu nog steeds een krachtig innerlijk anker geeft. Het was heel verrassend om mijn ‘levensportret’ te lezen en te herlezen. We hebben dit besproken en Helena heeft krachtige tools ingezet die ze in haar loopbaan heeft ontwikkeld en verzameld om zo tot inzicht en antwoord te komen wat betreft mijn hulpvraag. De werkwijze en hoe Helena haar werkervaring inzet, is voor mij als zeer krachtig, verhelderend en liefdevol ervaren.” Eggie, begeleider

Ervaringsverhaal
Career Story Intervieuw (CSI) is een verdiepende en verrassende methode. Deze vraagt een nieuwsgierige en open start van jezelf. In dit verhaal krijg je een klein voorproefje.

Het traject omvat 3 gesprekken  

  • In het 1e telefonische voorgesprek van 30 minuten bespreken we je loopbaanvraag en stemmen we af.
  • In het 2e gesprek (2 uur) vertel je over jezelf. In dat gesprek wordt helder wat je drijft, waar je vandaan komt en wat je eigenlijk wilt.
  • Tussentijds krijg je een “levensportret” toegestuurd; dat geeft aan waar je vertrok, hoe je je ontwikkelt en waarnaar je onderweg bent.
  • Het 3e gesprek (1,5 uur) vindt 1-3 weken later plaats. We bespreken wat je gaat doen met de opbrengsten.
  • 7 weken na afronding ontvang je een unieke bonus: de Circolore CSI meditatie met ondersteunende muziek van Martine en Heleen Nijenhuis.

Kosten
De kosten bedragen € 597,-- excl.btw
Dit is inclusief 4 uur begeleiding en een speciaal voor jouw geschreven rapportage in de vorm van een "levensportret".

Subsidiemogelijkheid door de overheid: Ontwikkeadvies NL leert door
In verband met de Corona ontwikkelingen kan Iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt hiervoor in aanmerking komen. Het maakt dus niet uit of je werknemer, werkloos, zzp’er of zelfstandig ondernemer bent. Heb je hiervoor interesse, neem dan contact op voor verdere informatie. De eerste ronde subsidie was in sept 2020 binnen een maand op. Vanaf december 2020 is er weer de mogelijkheid om subsidie aan te vragen. Interesse? Meld je dan nu vast aan en ik neem contact met je op.

Vraag uw werkgever
Dankzij een subsidieregeling Ontwikkeladviestraject van het ministerie van SZW begeleidde ik in 2019 werkende 45+'ers met een gratis Ontwikkeladvies. Doel was om de arbeidsmarktpositie van oudere werknemers te verbeteren en ze te stimuleren de regie over hun loopbaan in eigen handen te nemen. Als NOBCO gecertificeerd coach begeleidde ik tientallen trajecten. Gezien de goede resulaten kan ik aanraden om jouw werkgever te overtuigen om te investeren en een traject te bekostigen vanuit de beschikbare ontwikkelbudgetten.

Locatie
Gesprekken zijn in mijn praktijk aan huis te Wageningen.

Meer informatie

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je contact opnemen met Helena Kwaaitaal.
Ik ben aangesloten bij het netwerk van narratieve coaches die zich in deze methode gespecialiseerd heeft: www.keuzesinloopbaan.nl

Behoefte aan verdiepingsmomenten? Ontvang inspiratie en praktische tips.

Schrijf je in voor de E-zine (6 keer per jaar) en ontvang gratis de vierdelige serie: Leef je boven je macht of onder je kracht?

Talenten en levens-loop-baan

Loopbaan als levenspad

Qua loopbaan sta je diverse keren op kruispunten, vaak  ingeleid door gebeurtenissen met impact: vervelende arbeidsverhoudingen en reorganisatie of juist enorme carrierekansen, overspannenheid en/of de hoogte- en dieptepunten in je privéleven.

Lees meer

Overspannenheid: herstel en transformatie

Herstel bij overspannenheid en ziekte is meer dan fysiek opknappen en een actieplan voor re-integratie. Je wordt geconfronteerd met thema's als kwetsbaarheid versus kracht, afhankelijkheid versus onafhankelijkheid, keuzes maken en hoe contact te onderhouden met je omgeving.

Lees meer

Snelle en/of intensieve verdiepingsslag

Voor mensen die voelen en weten: het tijd om met mezelf aan de slag te gaan! Je wilt af van herhalende issues, cirkelende gedachten en ongemakkelijke gevoelens. Er is het een en ander voorgevallen en je kiest nu om een verdiepingsslag aan te gaan.

Lees meer

Schokkende gebeurtenissen

Schokkende of traumatische gebeurtenissen rammelen je door elkaar.

Circolore begeleidt bij het verwerken waarbij aandacht is voor overmatig opgeslagen stress in het lichaam, emoties, concusies en betekenisgeving. DIt is op basis van Somatic Experiencing.

Lees meer

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze website geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.