circolore header content

Levensovergangen

Artikelen. Elke levensfase is uniek met geluk en groeipijnen, zichtbare veranderingen en innerlijke processen. Het leven is een en al dynamiek en brengt met zich mee dat we vele overgangen meemaken en doormaken. Overgangen van het oude naar het nieuwe.

De eerste schooldag, het eindexamen en op kamers gaan. Van singleschap naar een verbintenis of andersom. Je eerste kind en zoveel jaren later het ‘lege nest’. Van de ene baan naar de andere en een pensioen op komst. Van ziekte en herstel, van leven en sterven.

Naast deze zichtbare overgangen kunnen overgangsfasen ook grotendeels intern plaatsvinden.

Terwijl in het uiterlijke leven alles ‘zo z’n gangetje gaat’ doorleef je in een vrij bewuste en intense periode een of meer persoonlijke thema’s.
Bijvoorbeeld: van onzekerheid naar (zelf)vertrouwen. Van afhouden naar toelaten. Van zelfveroordeling naar eigenwaarde. Van aanpassen naar uit de kast komen. Van onzichtbaarheid naar eerlijke confrontatie.

“Ik ben aan het resetten’’, zei onlangs iemand tegen mij terwijl hij zo’n interne overgangsfase beschreef.

Overgangsfasen zijn zowel ongemakkelijk als bijzonder. Het oude brokkelt af of is al verdwenen en het nieuwe is nog niet uitgekristalliseerd. Overgangsfasen bieden kansen tot verwerking, heelwording en dieper contact met wie je in essentie bent.

Ik begeleid momenteel veel mensen die een overgang maken naar een volgende levensfase.
Dit heeft me geïnspireerd om te schrijven over 7 thema's die spelen bij overgangsfasen.

Overgangsfasen: zeven thema's, zeven bloemen in de knop...

1. Veranderde structuur creëert nieuwe openingen
2. De tijd heeft haar eigen tempo
3. Kwetsbaarheden en onzekerheden
4. Verrassende parels in contact
5. Ik ga verder en neem mee …
6. Het vrouwelijke en mannelijke werken samen
7. Naar essentie

Is er veel gaande in je huidige levensfase?

Gun jezelf een aantal bijeenkomsten ter verdieping, heling en koersbepaling. Neem contact op voor een oriënterend gesprek.

Behoefte aan verdiepingsmomenten? Ontvang inspiratie en praktische tips.

Schrijf je in voor de E-zine (6 keer per jaar) en ontvang gratis de vierdelige serie: Leef je boven je macht of onder je kracht?

Talenten en levens-loop-baan

Loopbaan als levenspad

Qua loopbaan sta je diverse keren op kruispunten, vaak  ingeleid door gebeurtenissen met impact: vervelende arbeidsverhoudingen en reorganisatie of juist enorme carrierekansen, overspannenheid en/of de hoogte- en dieptepunten in je privéleven.

Lees meer

Overspannenheid: herstel en transformatie

Herstel bij overspannenheid en ziekte is meer dan fysiek opknappen en een actieplan voor re-integratie. Je wordt geconfronteerd met thema's als kwetsbaarheid versus kracht, afhankelijkheid versus onafhankelijkheid, keuzes maken en hoe contact te onderhouden met je omgeving.

Lees meer

Snelle en/of intensieve verdiepingsslag

Voor mensen die voelen en weten: het tijd om met mezelf aan de slag te gaan! Je wilt af van herhalende issues, cirkelende gedachten en ongemakkelijke gevoelens. Er is het een en ander voorgevallen en je kiest nu om een verdiepingsslag aan te gaan.

Lees meer

Schokkende gebeurtenissen

Schokkende of traumatische gebeurtenissen rammelen je door elkaar.

Circolore begeleidt bij het verwerken waarbij aandacht is voor overmatig opgeslagen stress in het lichaam, emoties, concusies en betekenisgeving. DIt is op basis van Somatic Experiencing.

Lees meer

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze website geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.