circolore header content

tiptip

Eens ving een jager een vogeltje. "Meester", zei het volgeltje, "u hebt vele dieren gegeten die veel groter waren dan ik zonder dat dit uw honger stilde. Hoe kan het vlees van mijn lichaam u verzadigen?

Als u me laat gaan schenk ik u drie raadgeveingen: de eerste terwijl u me nog in uw hand houdt, de tweede wanneer ik op uw dak zit en de derde vanuit de top van een boom. Als u ze alle drie hebt gehoord , zult u zich als de meest gelukkige onder de mensen beschouwen.

De eerste raadgeving is deze: Hecht geen geloof aan dwaze uitspraken van anderen."

Het volgeltje vloog naar het dak, vanwaar het de tweede raadgeving gaf: "Heb geen spijt over wat voorbij is.
In mijn lichaam ligt een kostbare parel van vijf ons verborgen. Ze kwam jou toe en nu ben je haar kwijt."
Toen de man dit hoorde begon hij luidkeels te jammeren over het ongeluk dat hem had getroffen.

"Waarom ben je zo overstuur?". vroeg het vogeltje."Heb ik niet gezegd 'Heb geen spijt van wat voorbij is?' Ben je doof, of is niet tot je doorgedrongen wat ik je zei? Ik zei ook: 'Hecht geen geloof aan de dwaze uitspraken van anderen.' Ik weeg minder dan twee, ons, hoe zou ik een parel van vijf ons kunnen verbergen?

Toen de jager weer bij zijn positieven was, vroeg hij om de derde raadgeving. "Waarom zou ik de derde raadgeving aan je verspillen nu me duidelijk is geworden hoe weinig acht je sloeg op de eerste twee?", antwoordde het vogeltje.

 

Bewerkt naar: De Mathnawi van Jalalu'ddin Rimi, IV
Uit: Het boekje met soefi wijsheden- John Baldock
Illustratie: Elisabeth Ivanovsky

 

Talenten en levens-loop-baan

Loopbaan als levenspad

Qua loopbaan sta je diverse keren op kruispunten, vaak  ingeleid door gebeurtenissen met impact: vervelende arbeidsverhoudingen en reorganisatie of juist enorme carrierekansen, overspannenheid en/of de hoogte- en dieptepunten in je privĂ©leven.

Lees meer

Herstel en re-integratie

Herstel bij overspannenheid en ziekte is meer dan alleen fysiek herstel.

Ziekte haalt je uit de dagelijkse modus. Je wordt geconfronteerd met thema's als kwetsbaarheid versus kracht, afhankelijkheid versus onafhankelijkheid, keuzes maken en hoe contact te onderhouden met je omgeving.

Lees meer

Workshops en intervisie


Met alle ervaring door de jaren heen, uitgebreid repertoir, creativiteit en een gezonde dosis eigenheid verzorg ik intervisie en workshops over diverse onderwerpen.

Lees meer

Schokkende gebeurtenissen

Schokkende of traumatische gebeurtenissen rammelen je door elkaar.

Circolore begeleidt bij het verwerken waarbij aandacht is voor overmatig opgeslagen stress in het lichaam, emoties, concusies en betekenisgeving. DIt is op basis van Somatic Experiencing.

Lees meer

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze website geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.