circolore header content

Vanuit mijn jarenlange ervaring als trainer en ontwikkelaar en achtergrond als coach en therapeut vind ik het heerlijk om prikkelende en actieve workshops te geven. Bijvoorbeeld: Omgaan met dilemma's, kijk eens in de spiegel (van projecties), midlifediamant, overgangsfasen en andere persoonlijke thema's die doorwerken in je huidige werk en leven.

Ook begeleide intervisie behoort tot de mogelijkheden.

Neem contact op en we bespreken uw vraag en mogelijkheden.

 

Werkvragen beantwoord krijgen en het leerklimaat versterken

Realiseer je dat velen samen meer weten dan één? Wil je de meerwaarde van sparringpartners ervaren en je gesteund voelen in wat je doet? Is het vanzelfsprekend om je functioneren op een hoger plan te brengen? Dan is deelname aan een intervisiegroep iets voor jou. 

Organisaties verwachten dat medewerkers en management alert en deskundig reageren op nieuwe ontwikkelingen. Een goed lopende intervisiegroep versnelt het leervermogen en verbetert het functioneren. Daarnaast is intervisie zeer geschikt bij nieuwe projecten die om maatwerk en creatieve oplossingen vragen.

Intervisie is:
collegiale ondersteuning bij werkvragen
in een groep van gelijke collega’s
die binnen een gezamenlijk vastgestelde structuur
tot inzicht en alternatieven komen

In begeleide intervisie maak  je de werkwijze en vaardigheden van intervisie eigen. Je past inzichten en antwoorden op je werkvragen direct toe.

Doelgroep
Vier tot maximaal acht collega’s die een intervisiegroep willen vormen. Dit kan binnen de organisatie, maar ook over organisaties heen hetgeen extra kruisbestuiving geeft. Zij willen leren hoe zij in hun intervisiegroep met behulp van de intervisiemethodiek optimaal kunnen werken.

Een goed begin is het halve werk! Dit geldt ook bij het opstarten van teams.

Wat is nodig?

  • Heldere doelstelling(en)
  • Een duidelijke onderliggende visie vanuit de organisatie
  • Oog voor de praktische organisatie
  • Bekendheid met elkaars waarden en normen ten aanzien van samenwerken
  • Het onthullen van kwaliteiten en valkuilen
  • Het opbouwen van vertrouwen en een veilig leer- en prestatieklimaat

Het multidisciplinaire reïntegratieteam van Reaplus te Amsterdam volgde een speciaal op hen afgestemde teamstarter.

"Op inspirerende wijze maakte ons nieuw te vormen team met elkaar kennis. Onder begeleiding van Helena Kwaaitaal werd de individuele kracht van een ieder aangeboord. Op geheel eigen wijze nodigde zij ons uit om de individuele krachten te bundelen door het onderlinge contact op te zoeken zonder woorden. Zo ontstond de kracht en de energie van het team.

Helena is inspirerend, daagt je uit en geeft je de ruimte die je zelf bepaalt om de onderlinge kennismaking tot stand te laten komen.Voor ons een zeer geslaagde, niet alledaagse wijze om het team met elkaar kennis te laten maken. Een dynamische start."
Marcel Swijnenburg, Algemeen directeur Reaplus.

Talenten en levens-loop-baan

Loopbaan als levenspad

Qua loopbaan sta je diverse keren op kruispunten, vaak  ingeleid door gebeurtenissen met impact: vervelende arbeidsverhoudingen en reorganisatie of juist enorme carrierekansen, overspannenheid en/of de hoogte- en dieptepunten in je privéleven.

Lees meer

Herstel en re-integratie

Herstel bij overspannenheid en ziekte is meer dan alleen fysiek herstel.

Ziekte haalt je uit de dagelijkse modus. Je wordt geconfronteerd met thema's als kwetsbaarheid versus kracht, afhankelijkheid versus onafhankelijkheid, keuzes maken en hoe contact te onderhouden met je omgeving.

Lees meer

Workshops en intervisie


Met alle ervaring door de jaren heen, uitgebreid repertoir, creativiteit en een gezonde dosis eigenheid verzorg ik intervisie en workshops over diverse onderwerpen.

Lees meer

Schokkende gebeurtenissen

Schokkende of traumatische gebeurtenissen rammelen je door elkaar.

Circolore begeleidt bij het verwerken waarbij aandacht is voor overmatig opgeslagen stress in het lichaam, emoties, concusies en betekenisgeving. DIt is op basis van Somatic Experiencing.

Lees meer

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze website geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.