circolore header content

Loopbaan als levenspad

Qua loopbaan sta je diverse keren voor kruispunten, vaak ingeleid door gebeurtenissen met impact. Ook van binnenuit, zonder veel uiterlijke veranderingen, kan een sterke innerlijke drang tot verandering omhoog komen. Laat deze kruispunten niet zomaar aan je voorbij gaan! 

In ieder mens huist een natuurlijke levensstroom. We willen niets liever dan zinvol werk en talenten tot uitdrukking brengen. En dat binnen de huidige arbeidmarkt met haar mogelijkheden en onmogelijkheden. Omdat werk dat ons raakt en onze passie heeft nu eenmaal energie en voldoening geeft.

Reacties van coachees die een traject volgden:

"Het beleidingstraject heeft me op een verhelderende wijze inzicht gegeven in mijn unieke talenten en vertrouwen deze in de wereld te zetten. Alle stappen zijn hierin waardevol en opbouwend geweest; en compleet inzetbaar in de praktijk. Helena is een open en heldere begeleidster, die de diepere lagen verweefd met praktische tips" . Saskia

Circolore gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die:

 • hun loopbaan willen bezien vanuit het perspectief van een levenspad
 • voorkeur hebben voor een persoonlijke aanpak bij het maken van het persoonsprofiel (Wie ben ik? Wat kan ik, Wat wil ik?)
 • eigenwaarde en (zelf)vertrouwen willen versterken en negatieve werkervaringen een gezonde plek geven.

Een loopbaantraject bestaat uit de volgende elementen:
A. Persoonsprofiel (wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?)
B. Beroepsprofiel
C. Arbeidsmarktbewerking
D. De innerlijke weg naar een nieuwe baan of bedrijf

A. Persoonsprofiel ( Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?)

 • Persoonlijke kwaliteiten en vaardigheden in kaart brengen aan de hand van werk- en levenservaring en feedback uit de omgeving.
 • Ontdekken waar je werkelijke passie ligt, verkennen wat je ‘t liefste wilt in werk en leven.
 • Vaststellen van je loopbaanmotieven en je loopbaanwaarden.

B. Beroepsprofiel (Wat past bij mij?)

 • Onderzoeken welke functies en organisaties, gezien je persoonsprofiel en je situatie, het beste bij je passen.

C. Arbeidsmarktbewerking

 • Optimaliseren van je zelfpresentatie voor netwerkgesprekken en sollicitatiegesprekken
 • Ondersteuning bij het netwerken en het gebruik van sociale media.
 • Schrijven van een overtuigende sollicitatiebrief en een helder CV
 • Het voorbereiden en eventueel oefenen van sollicitatiegesprekken

D. De innerlijke weg naar een nieuwe baan of eigen bedrijf

Loopbaanbegeleiding is meer dat een aantal zaken op een rijtje zetten. Er speelt ook een innerlijk proces waar thema’s spelen als verwerken van de aanleiding tot loopbaanoriëntatie, uitkomen voor diepe wensen, vertrouwen houden, zichtbaar worden, omgaan met twijfel, niet weten en afwijzing. Circolorecoaching ondersteunt je om de weg vrij te maken naar vitaliteit en authenticiteit, zodat je koers kan bepalen naar een voor jou passende baan.

"Helena kan trekzeker inhaken op de persoonlijke situatie. Met een goede en heldere verbale terugkoppeling en een prettige toegepaste benadering activeert ze eigen initiatief en dat motiveert".  Rob


Bij Circolorecoaching ligt de nadruk op een congruent persoonsprofiel,  een duidelijke beroepsrichting en  de innerlijke weg naar een nieuwe baan of eigen bedrijf.

Veel coachees kunnen vervolgens zelf verder. Onder andere door het voeren van netwerkgesprekken die meer zicht geven op functies en mogelijkheden.

In een aantal gevallen is aanvullende begeleiding nodig door een loopbaanadviseur met veel kennis over een mogelijke functies in een bepaald marktsegment het bewerken van de arbeidsmarkt. Circolore is verwijst hierin door of werkt in een tandemconstructie. In een tandemconstructie neemt een gespecialiseerde loopbaanadviseur je mee in het beroepsprofiel en de arbeidsmarktbewerking. Ook is het mogelijk om via Circolore aan psychologische testen of een assessment deel te nemen.

Dankzij een subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kunnen werkende 45+'ers gebruik maken van een gratis Onwikkeladvies ter waarde van €600,00
Het plan is opgezet om de arbeidsmarkt positie van oudere werknemers te verbeteren wil mensen stimuleren de regie over hun loopbaan in eigen handen te nemen. Als NOBCO gecertificeerd coach kan Circolore voor jou deze subsidie aanvragen. In 2019 kan iedereen die gemiddeld 12 uur per week of meer werkt, aan deze regeling meedoen.

Behoefte aan verdiepingsmomenten? Ontvang inspiratie en praktische tips.

Schrijf je in voor de E-zine (6 keer per jaar) en ontvang gratis de vierdelige serie: Leef je boven je macht of onder je kracht?

Talenten en levens-loop-baan

Loopbaan als levenspad

Qua loopbaan sta je diverse keren op kruispunten, vaak  ingeleid door gebeurtenissen met impact: vervelende arbeidsverhoudingen en reorganisatie of juist enorme carrierekansen, overspannenheid en/of de hoogte- en dieptepunten in je privéleven.

Lees meer

Herstel en re-integratie

Herstel bij overspannenheid en ziekte is meer dan alleen fysiek herstel.

Ziekte haalt je uit de dagelijkse modus. Je wordt geconfronteerd met thema's als kwetsbaarheid versus kracht, afhankelijkheid versus onafhankelijkheid, keuzes maken en hoe contact te onderhouden met je omgeving.

Lees meer

Workshops en intervisie


Met alle ervaring door de jaren heen, uitgebreid repertoir, creativiteit en een gezonde dosis eigenheid verzorg ik intervisie en workshops over diverse onderwerpen.

Lees meer

Schokkende gebeurtenissen

Schokkende of traumatische gebeurtenissen rammelen je door elkaar.

Circolore begeleidt bij het verwerken waarbij aandacht is voor overmatig opgeslagen stress in het lichaam, emoties, concusies en betekenisgeving. DIt is op basis van Somatic Experiencing.

Lees meer

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze website geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.