circolore header content

CareerStoryInterview1

Ervaringsverhaal. Je bent zelf de de held (in) in je eigen levens-loop-baan.

Daar was ik dan: een klein meisje van 8 jaar oud. Net verhuist van Nederland naar Curacao, en nog helemaal wennen aan mijn nieuwe leven. Juffrouw Ruigrok, een vriendelijke, lieve dame met grijzende golvende haren staat voor de klas. Aardrijkskunde en het uit je hoofd leren van Nederlandse steden zoveel duizenden kilometers ver weg ziet zij niet zitten. Zo tekenden we de topografie van de Antilliaanse eilanden, leren alles over het klimaat van deze zonnige regio met een eigen regenseizoen. En krijgen alle kinderen uit de klas de opdracht folders over bezienswaardigheden bij de vvv te halen en die ook in ons grote schrift te plakken. Heerlijk knippen en plakken!

Vijfenveertig jaar later, jaren lang niet gedacht aan die leuke toegepaste en leerzame doe-lessen… komt deze herinnering ineens naar boven tijdens een Career Story interview. Dit is een speciale methode waarin je jezelf ziet als een held(in) in je eigen levensverhaal en op zoek gaat naar de rode draad binnen je levens-loop-baan. Dit gebeurt door 5 vragen die switchen tussen vroeger en nu.

Dat ‘ineens’ ontstaat in de magie van het moment. Uit het sluimerende grote arsenaal van herinneringen dook Juffrouw Ruigrok op. Zo kon ik in de spiegel kijken en mijn eigen specifieke kwaliteiten zien zoals: eigenzinnig, creatief, vriendelijk, ruimte gevend en toepassingen makend naar de praktijk. Ik wist dat deze vraag ging komen van te voren, want ik was immers in opleiding voor deze speciale methodiek. Toch was er een verschil met van te voren droog denken: wie of wat is een jeugdheld voor mij geweest? Ik had geen flauw idee. Nu was ik verrast door de herkenning met eigen talenten.

Een helder kader van het gesprek, een duidelijke loopbaanvraag én een prettig aanwezige begeleider gaven precies die goede mix om tijdens het Career Story interview voorbij mijn analytische denken te gaan. Inmiddels heb ik zelf diverse Career Story Interviews begeleid en bemerkt dat deze methode heel geschikt is voor mensen die:

  • voorbij de ratio naar nieuwe antwoorden zoeken op een heldere loopbaan- of levensvraag;
  • hun levens-loop-baan zien als een ontwikkelingsweg waarbij uit deze nieuwe antwoorden concrete vervolgstappen volgen.
  • binnen een tijdsspanne van 3-4 weken bewust willen stilstaan bij een actuele vraag rondom loopbaan of leven.

Nieuwsgierig geworden?
Lees verder over deze verrassende reflectiemogelijkheid en wat anderen ervan vonden. En gun jezelf een verrassingsinterview op een mooie lokatie over je huidige loopbaan of levensvraag.
Ik ben aangesloten bij het netwerk van narratieve coaches die zich in deze methode gespecialiseerd heeft: www.keuzesinloopbaan.nl

Dankzij een subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kunnen werkende 45+'ers gebruik maken van een gratis Onwikkeladvies. Het plan is opgezet om de arbeidsmarkt positie van oudere werknemers te verbeteren en mensen te stimuleren de regie over hun loopbaan in eigen handen te nemen. Als NOBCO gecertificeerd coach kan Circolore voor jou deze subsidie aanvragen. In 2019 kan iedereen die gemiddeld 12 uur per week of meer werkt, aan deze regeling meedoen. Het traject Career Story Interview kan in zijn geheel bekostigd worden door middel van deze subsidiemogelijkheid. Neem contact op met Circolore en verneem van de voorwaarden die bij deze aanvraag horen.

Behoefte aan verdiepingsmomenten? Ontvang inspiratie en praktische tips.

Schrijf je in voor de E-zine (6 keer per jaar) en ontvang gratis de vierdelige serie: Leef je boven je macht of onder je kracht?

Talenten en levens-loop-baan

Loopbaan als levenspad

Qua loopbaan sta je diverse keren op kruispunten, vaak  ingeleid door gebeurtenissen met impact: vervelende arbeidsverhoudingen en reorganisatie of juist enorme carrierekansen, overspannenheid en/of de hoogte- en dieptepunten in je privéleven.

Lees meer

Herstel en re-integratie

Herstel bij overspannenheid en ziekte is meer dan alleen fysiek herstel.

Ziekte haalt je uit de dagelijkse modus. Je wordt geconfronteerd met thema's als kwetsbaarheid versus kracht, afhankelijkheid versus onafhankelijkheid, keuzes maken en hoe contact te onderhouden met je omgeving.

Lees meer

Workshops en intervisie


Met alle ervaring door de jaren heen, uitgebreid repertoir, creativiteit en een gezonde dosis eigenheid verzorg ik intervisie en workshops over diverse onderwerpen.

Lees meer

Schokkende gebeurtenissen

Schokkende of traumatische gebeurtenissen rammelen je door elkaar.

Circolore begeleidt bij het verwerken waarbij aandacht is voor overmatig opgeslagen stress in het lichaam, emoties, concusies en betekenisgeving. DIt is op basis van Somatic Experiencing.

Lees meer

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze website geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.