circolore header content

CareerStoryInterview1

Jij bent de held(in) in je eigen loopbaan- en levensverhaal. Wat is de rode draad?

 Career Story Interview: Kort en krachtig naar de kern  

  • Ben je bezig een hoofdstuk in je carrière / leven af te sluiten om een volgende stap te zetten?
  • Heb je het idee dat je van de rode draad in je eigen loopbaanverhaal bent losgeraakt?
  • Ervaar je een impasse of blokkade in je loopbaan? Wil je dit begrijpen en richting krijgen voor de volgende stap?
  • Sta je voor keuzes en wil je in korte tijd achterhalen welke koers bij je past?

Dan is het Career Story Interview een goede methode!

Na afloop van dit korte coachingtraject  is je perspectief verhelderd. Je ontvangt een samenvatting in de vorm van een “levensportret” en weet wat je volgende stap is.

In het Career Story Interview ben jij zowel de verteller als de hoofdrolspeler in je eigen loopbaanverhaal. Met behulp van vragen over “toen en nu” wordt je verhaal duidelijk. We zien samenhang en verbindingen en gaandeweg tekent jouw loopbaanverhaal zich af en ontdek je de contouren van  je nieuwe hoofdstuk. Tevens realiseer je dat je al heel lang je drijfveren bij je hebt en op een dieper niveau je eigen antwoorden al weet. De methode is ontwikkeld door Savickas.

Career Story Interview is naast loopbaanvragen ook geschikt bij levensvragen.

Reactie van coachees
“Ik was aangenaam verrast hoe Helena mij met deze methode in zo’n korte tijd inzicht heeft gegeven in de sleutelfactoren voor het uitstippelen van de koers van mijn loopbaan. De gesprekken liepen vlot en prettig, de rapportage was helder.” Erik

“Mijn hulpvraag was: wat past mij nu op werkgebied vanuit een gezonde balans tussen rust en uitdaging? Het interview met 5 gerichte vragen gaven me bewustzijn en werkte meteen heel krachtig door. Er ontstond een motto dat me nu nog steeds een krachtig innerlijk anker geeft. Het was heel verrassend om mijn ‘levensportret’ te lezen en te herlezen. We hebben dit besproken en Helena heeft krachtige tools ingezet die ze in haar loopbaan heeft ontwikkeld en verzameld om zo tot inzicht en antwoord te komen wat betreft mijn hulpvraag. De werkwijze en hoe Helena haar werkervaring inzet, is voor mij als zeer krachtig, verhelderend en liefdevol ervaren.” Eggie

Het traject omvat 3 gesprekken  

  • In het 1e telefonische voorgesprek van 20-30 minuten bespreken we je loopbaanvraag en stemmen we af.
  • In het 2e gesprek (1,5 - 2 uur) vertel je over jezelf. In dat gesprek wordt helder wat je drijft, waar je vandaan komt en wat je eigenlijk wilt.
  • Tussentijds krijg je als samenvatting je “levensportret” toegestuurd; dat geeft aan waar je vertrok, hoe je je ontwikkelt en waarnaar je onderweg bent.
  • Het 3e gesprek (1 uur) vindt 1-3 weken later plaats. We bespreken wat je gaat doen met de opbrengsten.

Kosten
De kosten bedragen voor particulieren  €395,00 incl btw en voor organisaties €495,-- ex BTW.

Locatie
Gesprekken zijn in mijn praktijk aan huis te Wageningen.
Daarnaast is het mogelijk om op een mooie locatie in de omgeving van Wageningen of Mook/Plasmolen af te spreken.  Zo kun je in een ontspannen setting je verhaal doen. Je kunt hier zelf een voorstel voor doen. Na afloop kun je dan bijvoorbeeld nog een wandeling maken of gaan lunchen om het gesprek te laten bezinken. De kosten voor koffie en thee zijn voor de coachee.

Meer informatie
Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je contact opnemen met Helena Kwaaitaal.
Ik ben aangesloten bij het netwerk van narratieve coaches die zich in deze methode gespecialiseerd heeft: www.keuzesinloopbaan.nl

Behoefte aan verdiepingsmomenten? Ontvang inspiratie en praktische tips.

Schrijf je in voor de E-zine (6 keer per jaar) en ontvang gratis de vierdelige serie: Leef je boven je macht of onder je kracht?

Talenten en levens-loop-baan

Loopbaan als levenspad

Qua loopbaan sta je diverse keren op kruispunten, vaak  ingeleid door gebeurtenissen met impact: vervelende arbeidsverhoudingen en reorganisatie of juist enorme carrierekansen, overspannenheid en/of de hoogte- en dieptepunten in je privéleven.

Lees meer

Herstel en re-integratie

Herstel bij overspannenheid en ziekte is meer dan alleen fysiek herstel.

Ziekte haalt je uit de dagelijkse modus. Je wordt geconfronteerd met thema's als kwetsbaarheid versus kracht, afhankelijkheid versus onafhankelijkheid, keuzes maken en hoe contact te onderhouden met je omgeving.

Lees meer

Workshops en intervisie


Met alle ervaring door de jaren heen, uitgebreid repertoir, creativiteit en een gezonde dosis eigenheid verzorg ik intervisie en workshops over diverse onderwerpen.

Lees meer

Schokkende gebeurtenissen

Schokkende of traumatische gebeurtenissen rammelen je door elkaar.

Circolore begeleidt bij het verwerken waarbij aandacht is voor overmatig opgeslagen stress in het lichaam, emoties, concusies en betekenisgeving. DIt is op basis van Somatic Experiencing.

Lees meer